Конкурс късометражен филм

Свети Влас

SVFF-3D-White

Свети Влас: където погледът преминава от привлекателното Черно море към внушителната Стара Планина, като на естествен голям екран – Sveti Vlas Film Fest!

Малцина бяха хората които вярваха, че Диневи Ризорт – Свети Влас ще измине този дълъг път – светски стил и развлечения, мода и култура, кино и звезди, туризъм, социална еволюция – които се смесват в историята на курортното градче.

Връзката между Свети Влас и киното се роди в предното десетилетие, когато курортът беше домакин и на редица филмови продукции – български и международни. А културното наследство на Диневи Ризорт се разпростира далеч извън кино изкуството.

Свети-Влас-Марина-Диневи-Яхтено-пристанище
Свети-Влас-Амфитеатър-Арена

Фондация „Българска памет – братя Диневи“ е създала множество исторически и социални обекти през последните 33 години. Фондацията е създала в град Свети Влас единствената в страната „Алея на народите“, в която са поставени бронзови барелефи на национални герои. В Свети Влас се намира и “Алея на Олимпийската слава”, която обединява барелефите на всички български златни олимпийци.

Фондацията е построила още най-големия монумент на хан Тервел в България, издигнала е паметник на 28-ят американски президент Удроу Уилсън, наричан още „Спасителят на България“, изградила е няколко параклиса. С нейно съдействие отец Петър от църквата „Свети Власий“ е създал прочутата „Пътека на вярата“, на която са изградени 40 параклиса, посветени на живота на Иисус Христос.

В момента фондацията изгражда „Алея на сценичната слава“. В нея се поставят бронзови барелефи на най-обичаните български сценични артисти, прославили името на страната по света – там са образите на Гена Димитрова, Борис Христов, Милчо Левиев, Георги Минчев, Пламен Ставрев, Георги Парцалев, Тодор Колев, Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Стефан Данаилов и др. „Алея на сценичната слава“се намира в построения от фондацията амфитеатър „Арена Свети Влас“ с 600 седящи места. Амфитеатърът, който е частна инициатива на братя Диневи, има през летния сезон десетки представления.

Фондация „Българска памет – братя Диневи“ е домакин и съорганизатор на няколко големи национални и международни прояви, сред които конкурсът за телевизионна журналистика „Свети Влас“, филмовият форум „Свети Влас Филм Фест“, Международният турнир по плажен волейбол на марина „Диневи“ от Националната верига на България, Премиум рали Свети Влас и др.

Свети-Влас-Спорт-и-Култура
Свети-Влас-История-и-памет